Učilica za ljude

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima slabijeg imovinskog stanja završnih razreda srednjih škola na području doline Neretve za školsku godinu 2020./2021.

Učilica je odlučila povodom korona krize raspisati „Natječaj za dodjelu stipendija učenicima slabijeg imovinskog stanja završnih razreda srednjih škola na području doline Neretve za školsku godinu 2020./2021.“

Rok za prijavu na natječaj je od 07. prosinca 2020. godine do 11. siječnja 2021. godine.

Natječaj se raspisuje za ukupno 5 stipendija sa maksimalnim ukupnim fondom od 9.000 kn, a interes mogu iskazati učenici završnih razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj koji žive na području doline Neretve (Metković, Opuzen, Ploče i ostala okolna mjesta) za školsku godinu 2020./2021.

Stipendija obuhvaća odabir jednog tečaja po izboru, tj. pripremu za državnu maturu za predmet po izboru, sa svim materijalima za učenje, kao i podršku prilikom cijelog procesa priprema.

 

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju kandidati koji ispunjavaju uvjete:

  • učenici završnih razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj koji žive na području doline Neretve (Metković, Opuzen, Ploče i ostala okolna mjesta)
  • redoviti novčani mjesečni prihodi po članu zajedničkog kućanstva u tekućoj kalendarskoj godini ne prelaze iznos od 60% proračunske osnovice u Republici Hrvatskoj, odnosno 1.995,60 kn za 2020. godinu po članu zajedničkog kućanstva.

 

Kandidati trebaju dostaviti sljedeću dokumentaciju:

  • popunjen i potpisan prijavni obrazac za Natječaj za dodjelu stipendija učenicima slabijeg imovinskog stanja završnih razreda srednjih škola na području doline Neretve za školsku godinu 2020./2021. (link za download na dnu)
  • potvrde nadležne Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za tekuću kalendarsku godinu za SVE članove kućanstva (ili preko e-Građani)
  • izjavu o sastavu zajedničkog kućanstva (link za download na dnu)
  • motivacijsko pismo (opcionalno).

 

Prednost prilikom dodjele stipendija će imati kandidati sa nižim redovitim mjesečnim prihodima po članu zajedničkog kućanstva, kandidati sa većim brojem školske djece zajedničkog kućanstva te eventualno dodatni razlozi navedeni u motivacijskom pismu.

Prijave na natječaj podnose se od 07. prosinca 2020. godine do 11. siječnja 2021. godine elektroničkim putem ili putem pošte.

Prijave elektroničkim putem šalju se na e-adresu ucilica.mtk@gmail.com, pri čemu zbog jednostavnosti, osim skenirane, će se priznati i uslikana dokumentacija.

Prijave poštom šalju se na adresu:

Učilica

s naznakom „Prijava na natječaj za dodjelu stipendija“

Stjepana Radića 36

20350 Metković

 

Prijave s nepotpunom dokumentacijom, kao i one podnesene izvan utvrđenog roka, neće se razmatrati.

Učilica jamči apsolutnu diskreciju prilikom prikupljanja i obrade podataka te će se dobitnici stipendija obavijestiti osobno putem kontakt-telefona i e-adrese!